Je nieuwe website aanmelden bij Google

Als een een nieuwe website sneller in de database van Google wilt hebben, kun je jouw nieuwe website aanmelden bij Google Search Console

Voordelen website aanmelden bij Google Search Console

Dit zijn de voordelen van het aanmelden van jouw website bij Google Search console:

  • Het kan helpen om je website sneller te laten indexeren door Google, waardoor je website eerder wordt weergegeven in de zoekresultaten.
  • Het biedt inzicht in hoe Google je website ziet, inclusief de zoekwoorden die worden gebruikt om je website te vinden.
  • Het biedt informatie over eventuele fouten op je website die voorkomen dat Google je website kan indexeren.

Door het volgen van deze stappen kun je ervoor zorgen dat je nieuwe website snel wordt geïndexeerd door Google en zichtbaar wordt in de zoekresultaten. 

Website aanmelden Google Search Console

Een eenvoudig en makkelijk stappenplan om jouw website aan te melden bij Google

Als je een nieuwe website hebt en deze snel wilt laten indexeren door Google, is het aanmelden bij Google Search Console een goede stap. Hieronder vind je een eenvoudig stappenplan om je nieuwe website aan te melden bij Google Search Console:

Stap 1: Maak een Google-account aan

Als je nog geen Google-account hebt, ga dan naar www.google.com/accounts/NewAccount en volg de stappen om er een aan te maken.

Stap 2: Ga naar Google Search Console

Ga naar https://search.google.com/search-console en klik op "Start nu". Log vervolgens in met je Google-account.

Stap 3: Voeg een nieuwe eigendom toe

Klik op "Een eigendom (property) toevoegen" en voer de URL van je website in. Kies de optie "Domain" als je de hele website wilt toevoegen, of "URL-prefix" als je een specifiek gedeelte van je website wilt toevoegen.

Stap 4: Verifieer de eigendom

Je moet nu bewijzen dat je de eigenaar bent van de website die je wilt toevoegen aan Google Search Console. Dit kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een HTML-bestand te uploaden naar de root directory van je website of door een DNS-record toe te voegen aan je domeinnaam.

Het beste kun je ervoor kiezen om een DNS-Record toe te voegen aan je domeinnaam. Wanneer wij jouw domeinnaam beheren, stuur ons dan het verzoek om de record toe te voegen aan het domein en stuur de betreffende record mee. Google vertrekt jou deze record.

Stap 5: Wacht tot Google je website heeft geïndexeerd

Als je de eigendom met succes hebt geverifieerd, kun je in Google Search Console zien welke pagina's van je website zijn geïndexeerd door Google en welke problemen er eventueel zijn met het indexeren van je website. Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat Google je website heeft geïndexeerd en dat het niet gegarandeerd is dat alle pagina's worden geïndexeerd.

Nieuwe website optimaliseren voor Google

Dat je website is aangemeld bij Google Search Console is goed, maar het betekend nog niet dat je website goed wordt gevonden. Hiervoor moet jij de website en de content (teksten en dergelijke) optimaliseren. Wil je hier meer over weten? Dan kun je contact met ons opnemen of lees onze blogs hier.

Hulp nodig?

Heb jij meer hulp nodig bij het aanmelden van jouw website bij Google Search Console? Dan kun je hiervoor een consult inplannen. Dan ga jij samen met één van onze specialisten tijdens een video call aan de slag met de bovenstaande stappen. Klik hier om een consult/ training af te nemen. 

#replace title#