Beheren homepage onderdelen

Wat goed dat je aan de slag wilt met het afstemmen van de homepage. De homepage is
opgemaakt uit verschillende elementen in een vast format. Dit format is door onderzoek tot stand gekomen en heeft zijn effectiviteit bewezen. Dat is de reden dat je niet volledig vrij bent om de homepage te veranderen.
 
De homepage bestaat uit de volgende onderdelen (van boven naar beneden):

●    Meta header: De meta header bevat verschillende onderdelen.
○    USP’s : We tonen hier drie USP’s. Dit is namelijk erg belangrijke informatie voor bezoekers. Deze USP’s kun je naar wens aanpassen, SiteCMS> Teksten > Vertalingen (database).
○    Inloggen/ Registreren: Gebruikers kunnen hier gemakkelijk inloggen of registreren. Dit wordt alleen getoond aan niet ingelogde gebruikers.
○    Meta header account menu: Dit menu wordt alleen getoond aan ingelogde gebruikers en is een goede plek om account gerelateerde menu items te tonen, zoals profiel beheren. Deze kun je gemakkelijk aanpassen, SiteCMS> Teksten> Menu’s.


●    Hoofdmenu en logo: Dan het hoofdmenu en het logo. Het logo is tevens een knop waarmee de bezoeker terug wordt gebracht naar de homepage. Het hoofdmenu is eenvoudig te beheren, SiteCMS> Teksten> Menu’s.


●    Slide: De slide op de homepage is bedoeld om een sfeerbeeld te geven. Daarnaast is er ruimte voor tekst en een button (Call to action). De slider is eenvoudig te beheren, SiteCMS> Teksten> Slides.


●    Contentblok 1: Dit is een catalogus item en is te beheren via SiteCMS> Catalogus> Items (de naam van het item is gelijk aan de titel die wordt weergegeven op het blok).


●    USP blokken homepage: Ook deze drie items, zijn content items uit de catalogus. Deze blokken beheer je op dezelfde manier als de andere contentblokken via SiteCMS> Catalogus> Items (de naam van het item is gelijk aan de titel die wordt weergegeven op het blok).


●    Contentblok 2: Dit is een catalogus item en is te beheren via SiteCMS> Catalogus> Items (de naam van het item is gelijk aan de titel die wordt weergegeven op het blok).

●    Content overzicht: Hier is ruimte voor content van verschillende categorieën. Per beheergroep kun je aangeven of er items op de homepage getoond mogen
worden. Dat stel je eenvoudig in via SiteCMS> Catalogus> Beheergroepen.
 

●    Leden: Hier worden vier (willekeurige) profielen getoond. Profielen hebben allemaal de mogelijkheid om in te stellen of zij wel of niet op de homepage getoond willen worden. Dit blok kun je eenvoudig aan en uitzetten via SiteCMS> Instellingen> Instellingen> Toon profielen.
 

●    Statistieken: Deze cijfers geven het totaal aantal leden weer, nieuwe leden deze maand en aantal leden online. Je kunt eenvoudig instellen of deze cijfers wel of niet getoond mogen worden via SiteCMS> Instellingen> Instellingen> Toon statistieken.
 

●    Call to action registreren: Bij het naderen van het einde van de homepage wordt nogmaals de belangrijkste call to action aangehaald. Dit blok is eenvoudig te beheren via SiteCMS> Instellingen> Instellingen> Toon registratietrigger.

●    Social media: Hier kun je eenvoudig een aantal social media kanalen tonen. Alleen de ingevulde kanalen en bijbehorende iconen worden hier getoond. Deze kun je eenvoudig beheren via SiteCMS> Instellingen> Instellingen.
 

●    Footer menu: Aan het einde van iedere pagina wordt het footer menu getoond zodat gebruikers eenvoudig verder kunnen navigeren. Het footer menu is eenvoudig te beheren, SiteCMS> Teksten> Menu’s.
 

●    Disclaimer footer: Op iedere pagina wordt het disclaimer footer menu getoond. Het disclaimer footer menu is eenvoudig te beheren, SiteCMS> Teksten> Menu’s.

Je weet nu uit welke onderdelen de homepage bestaat en waar je deze onderdelen kunt aanpassen.

Tip: Denk goed na over wat de belangrijkste boodschap is die je wilt meegeven aan bezoekers. Zorg er voor dat deze boodschap duidelijk terugkomt op je homepage en wordt ondersteund met verschillende USP’s.

Voor website
Website, Webshop, Platform, Veiling, Dating
Beheer
Structuur, Indeling
Module
Administratie, Beheergroepen